Vanity Fair gaat snijden

We kunnen u onmogelijk al het nieuws over slecht draaiende kranten en tijdschriften vertellen - dat is onbegonnen werk - maar een enkele keer is het toch van belang hier even bij stil te staan.
Want nu is ook Vanity Fair aan de beurt, het meest rijke, luxueuze, pretentieuze, fameuze, diepgravende  en glamarous blad dat bestaat. Er gaat gesneden worden in alle lagen van de redactie, zowel onder de 'senior editors' als onder de laagsten in rang, de ' fact checkers.'
Nog deze zomer konden we u melden (zie tweede link) hoe Annie Leibovitz, sterfotograaf van Vanity Fair, in grote financiele problemen verkeerde, omdat ze het geld met bakken de deur uitsmeet. Haar jaarlijkse gage bij VF zou volgens The New York Times boven de 10 miljoen dollar liggen, maar ze hoeft nu even niet aan te kloppen voor een extraatje. Want Condé Nast, de uitgeverij van Vanity Fair en andere topglossies, zit domweg in zwaar weer (zie derde link).
Overigens had hoofdredacteur Graydon Carter - een bijzonder mondaine verschijning - geen zin het slechte nieuws aan de redacteuren over te brengen. Hoewel hij woensdag nog gesignaleerd is in 'The Monkey Bar' in Manhattan, zijn favoriete hangout,  was hij gevlogen toen de collega's dienden te worden ingelicht. Per vliegtuig was de heer Carter naar onbekende vakantiebestemming afgereisd.

Bron(nen):   New York Post  Welingeichte Kringen  Welingelichte Kringen