Microsoft helpt Murdoch tegen Google (Update)

Microsoft en het mediaconcern van Rupert Murdoch hebben de handen ineengeslagen in een poging de macht van Google over de wereldwijde nieuwsvoorziening te breken.
Het bedrijf van Murdoch - News Corp - heeft Microsoft gevraagd een plan te ontwikkelen waardoor de nieuwsberichten van de Murdoch-kranten niet meer te vinden zijn met behulp van Google. Volgens de Financial Times is de samenwerking een directe aanval op Google, met de bedoeling de zoekmachine te dwingen tot het betalen voor content. Microsoft heeft zelf ook een alternatief voor Google in de markt gezet, onder de merknaam Bing.
De FT melt ook dat diverse andere mediabedrijven door Microsoft zijn benaderd met de vraag of ze zich willen aansluiten bij het initiatief. De noodlijdende kranten hopen meer inkomsten te genereren als Google een deel van zijn reclame-inkomsten aan hen moet afstaan.
Google heeft echter al enkele keren laten weten niet te willen betalen voor het indexeren van nieuws. De reclame-inkomsten uit die activiteit zijn volgens het internetbedrijf niet belangrijk genoeg om die nog te willen delen met anderen.
Update: Misschien nog niet zo'n gek idee van twee van de meest gehate bedrijven ter wereld, meent The Daily Beast.

Bron(nen):   Financial Times  The Daily Beast