Jongeren keren Facebook de rug toe

Opmerkelijke cijfers uit de VS over de populariteit van social media onder tieners (15 tot 20 jaar). Een jaar geleden stond Facebook onder tieners nog fier bovenaan als het ging om de vraag wat de belangrijkste was van de social media. Maar Facebook is van die eerste plaats verdrongen. Op zijn hoogtepunt wees 42 procent van de tieners Facebook als belangrijkste aan, nu is dat nog maar 23 procent. Twitter heeft de eerste plaats overgenomen met 26 procent . Maar snelstgroeiende keuze is Instagram dat steeg van 12 naar 23 procent. De trend is duidelijk. Facebook, waar tekst domineert, legt het af tegen Instagram, dat uit beelden bestaat, en Twitter, waar de boodschappen heel kort zijn. Wat Facebook ook onaantrekkelijk kan maken voor tieners is het feit dat het ook en vooral wordt gebruikt door volwassenen en zelfs ouderen. Als puber wil je niet op hetzelfde medium zitten als je oudersSchermafbeelding 2013-10-25 om 11.14.02 Overigens is wereldwijd en bij alle leeftijden Facebook nog veruit het meest gebruikte medium, op eerbiedige afstand gevolgd door Twitter.

Bron(nen):   Business Insider      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Geen mensen zo veranderlijk als tieners natuurlijk.
  Over tijdje na Twitter en Instagram komt er weer iets ander voor in de plaats, wat dan weer de hype is.
  Overigens vraag ik me af of al die mensen die op Facebook de knop “Like” voor deze site hebben gebruikt, zich wel realiseren dat ze breeduit met foto en naam hier op voorpagina tentoongesteld worden.

 2. Cornelis Berend

  Welke kinderen willen nou van alles delen op een site waar hun ouders ook op zitten…

 3. Alexandra Besuijen

  Als ouder wil je helemaal niet op hetzelfde medium zitten als je puber! Die totale leegte, dat stompzinnige taalgebruik, die stomme foto’s! Opzouten en na je dertigste pas weer terugkomen a.u.b.!

 4. Alexandra Besuijen

  Bovenstaande grafieken zijn trouwens erg moeilijk te lezen qua onscherpte…

Reacties niet toegestaan