It’s Complicated

Dezer dagen komt It's Complicated uit. De bedoeling is dat we naar een romance gaan zitten kijken tussen twee oudere mensen, in beginsel geen pretje. 
Als je hier even bij stilstaat, is het een raadsel wat de Universal-producenten uit Hollywood heeft bezield: het overgrote deel van de bioscoopgangers is jong en zal toch geen geld uitgeven om te zien hoe opa en oma het met elkaar doen?
Dan heb je nog de mensen van de leeftijd van Meryl Streep en Alec Baldwin, maar of deze groep een reuzenrecette te weeg kan brengen... Oudjes komen minder graag in de bioscoop (het is koud, de weg is glad, in de bios stinkt het naar popcorn, onderweg kun je worden bestolen, etc.) en als deze hindernis eenmaal genomen is, is dat toch niet om naar de misère van mensen van eigen leeftijd te kijken. 
Voor al deze problemen is eigenlijk maar 1 oplossing: humor. Als je moet lachen, verdwijnen alle bezwaren als sneeuw voor de zon. 
Nou wordt It's Complicated aangeprezen als 'romantic comedy.' Het verhaal gaat over man (Baldwin) en vrouw (Streep) die sinds 10 jaar gescheiden zijn (hij vertrok met een jongere vrouw), maar op een feestelijke bijeenkomst ter ere van een van de kinderen komen ze elkaar weer tegen, drinken iets te veel en er ontrolt zich een heuse romance. Dream on...
De film is vervaardigd door Nancy Meyers, ooit de maker genoemd van 'sweet little middle-class romances.' Lees ook het artikel in The New York Times Magazine waarin het oeuvre van Meyers nader wordt beschouwd en waarin o.a. wordt opgemerkt, dat het in haar werk altijd goed afloopt met vrouwen van middelbare leeftijd (3e link).
Vandaag heeft The Sunday Times een interview met de 2 hoofdrolspelers. Ga naar de link voor het hele verhaal. Achter de 2e link zit de trailer.

Bron(nen):   The Sunday Times  Trailer It's Complicated  The New York Times