Aan lager wal

Opeens viel ons oog op een klein stukje in The Times en dat ging over de zanger Boy George – in al z’n beknoptheid een verschrikkelijk bericht. 
Boy George (48) zit in de gevangenis, veroordeeld voor 15 maanden wegens mishandeling van een jongen, en nu weigert de Britse rechter hem af te vaardigen naar de televisiestudio’s om nog tijdens zijn gevangenschap te kunnen deelnemen aan het Channel 4-programma ‘Celebrity Big Brother.’ 
Advocaten van de zanger beweren dat de rechtbank bang is voor een stortvloed aan honende commentaren in de media als Boy George tijdelijk zou worden vrijgelaten. In de jaren 80 was George zanger van de band ‘Culture Club.’ Hij beschikte over een door God gegeven talent dat zijn weerga nauwelijks kende, al is dat wellicht niet altijd opgemerkt omdat het genre dat hij bedreef nogal populair was. Maar we mogen Boy George gerust één van de grootste zangers van de afgelopen 50 jaar beschouwen. 
Sinds zijn jaren van roem heeft hij een gruwelijke weg naar beneden afgelegd, verslaafd aan heroïne, aan cocaïne en met duistere uitstapjes in een perverse wereld van seks, dood en verderf. Het bijzondere is, dat alle smart van zijn latere leven als het ware al in zijn liedjes werd aangekondigd. Een en ander nog eens extra gemarkeerd door zijn trieste voorkomen.

Bron(nen):   The Times