Huisje te koop

U kent de rubrieken wel uit allerhande kranten: er staat een huis te koop en journalist schrijft een stukje over het betreffende object. Foto erbij en klaar is Kees.
Het is leuker zo'n rubriek te lezen in een Britse of Amerikaanse krant; de huizen zijn vaak groter en soms gaat het zelfs om heuse kastelen. 
Nog aardiger: een dergelijke rubriek op de wesite van een krant, want ook in dit opzicht blijkt de webjournalistiek superieur aan de papieren variant. Want behalve een artikel wordt er dikwijls nog een heel fotoalbum aan toegevoegd - een zogenaamde slideshow - en als het toch om bijzonder mooie objecten gaat, is dat een onmiskenbare plus. 
The Wall Street Journal heeft vandaag bijgaand huis in de aanbieding. Het gaat om een groot object in Aspen in de Rocky Mountains en het geheel (meerdere huizen) moet 47 miljoen dollar opbrengen. Eigenaar was de 86-jarige Bill Davidson, grote man achter de Detroit Pistons (NBA), maar helaas, hij is recentelijk overleden. 
Zijn onmiskenbaar jongere vrouw Karen, ga naar de slideshow om haar te bewonderen, draagt het verlies met een jaloersmakende levenslust en acht het tijdstip gekomen om de boedel van de hand te doen. "I just want to downsize."
Het huis is volgens de krant van een typische 'Rocky Mountain luxury' en al is de prijs wat aan de hoge kant, de nieuwe eigenaar krijgt daar natuurlijk heel veel voor terug.
Terwijl het winterpaleis te koop staat, kijkt mevrouw Davdson alvast om zich heen om in dezelfde regio iets anders te kopen. "Life just continues," zegt ze.

Bron(nen):   The Wall Street Journal  Slideshow