Wie beroemd is, moet zich gedragen

Daar hebben we voetballer John Terry, de ster van Chelsea, die hand in hand met zijn geliefde Toni is teruggekeerd van een verre vakantiereis om zijn huwelijk te repareren. 
10 dagen geleden is hem de aanvoerdersband van het Britse nationale voetbalteam ontnomen, want hij had het prive zo bont gemaakt (vrouw van andere voetballer geschaakt, veel met vreemde dames in de weer geweest) dat het hem aan de statuur ontbrak om het grote Engeland dadelijk in Zuid-Afrika naar de wereldtitel te loodsen.
Een weekje winkelen in Dubai schijnt wonderen te hebben gedaan en het stelletje, inclusief de tweeling van 3 jaar, lijkt nog steeds intact.
Interessant allemaal?
Jazeker. Deze affaire (net als die van Tiger Woods) laat zien dat ook sportsterren (net als politici) niet straffeloos de hort op kunnen. Wie rijk en beroemd is, moet zich blijkbaar een beetje netjes gedragen. En een voorbeeld zijn. 
Dat had het rauwe voetbalvolk nooit kunnen dromen toen ze nog geen echte sterren waren, normaal werden betaald en gewoon elke week dronken konden worden. Roem leidt (enigszins) tot civilisatie.

Bron(nen):   The Times