Het liefst op reis

Op reis willen is een latent verlangen en de kunst is dat ergens in het lichaam (of het hoofd) een duwtje wordt gegeven, zodat we ook echt vertrekken. Reclame kan daartoe van nut zijn en achter de link treft u 10 prachtige vakantie-advertenties aan uit vervlogen tijden, afkomstig uit Slate.
Die vervlogen tijden zijn belangrijk, want er is enige afstand tot het heden nodig om (opnieuw) te genieten van de mondaine sfeer die op reis gaan ooit met zich meebracht. En inderdaad, dan spreken we van het verleden. 
Wanneer het minder leuk werd? Toen we van de kapper en de werkster te horen kregen waar je precies in Dubai moest zijn en tot hoe laat de restaurants in Marrakech open zijn. Dat was het moment om te denken: misschien blijven we toch maar thuis.
Snel terug naar de prachtige tijd die vroeger heet. Het is nu net Boekenweek geweest met het gratis boekje dat je kado kreeg, maar kijk even in uw boekenkast of het Boekenweekgeschenk uit 1990 nog in uw kast staat, Sterremeer van F. Springer. Plaats van handeling: een grote passagiersboot die mensen heen en weer vaart over de Atlantische Oceaan - dat is meer wat we bedoelen. 
Achter de link schitterende advertenties van Air France, TWA, reisbureau Zuid-Afrika en de mooiste van allemaal, Club Méditerranée.

Bron(nen):   Slate