Thierry Baudet loopt weg bij “walgelijk, irritant NPO-achtig interview”

In aanloop naar de verkiezingen spreekt Emma Wortelboer elke week een lijsttrekker om te testen wie blind te vertrouwen is. Deze week was Thierry Baudet aan de beurt. Dat liep niet goed af.

In Emma’s motie van vertrouwen, een leuk en satirisch bedoeld item in talkshow De Vooravond, stelt BnnVara-presentatrice Emma Wortelboer vragen aan lijsttrekkers. Dit met het oog op de komende verkiezingen. Vrijdag was het de beurt aan Thierry Baudet van Forum voor Democratie.

„Koffie zwart, koffie met melk of koffie met suiker”, luidt Emma’s eerste vraag. „Dat hangt ervan af”, antwoordt Baudet.

Emma: „En vandaag?”

Baudet: „Nou, het hangt niet van de dág af, maar het hangt af van de kwaliteit van de machine. Hoe ik me voel. Wat voor weer het is.”

Dan - na die eerste vraag - kan het al niet meer goed komen.

Als vervolgens ook de kwaliteit van de Nederlandse broodjes de revue is gepasseerd, wil Emma van Baudet weten wat hij het meeste mist uit zijn kindertijd en wanneer hij voor het laatst ’verliefd is geweest op iets’.

Baudet: „Ik vind de tóón van de vragen irritant en niet empathisch. Daar straalt geen interesse van uit en dat inspireert niet om iets over mezelf te vertellen. Je hart is dicht, je bent hard. Daar praat ik niet graag mee over intieme zaken.”

„Als iemand de vragen op een andere manier stelt dan zoals jij ze stelt. Het is allemaal zo hakkig, zo cynisch, ironisch. Zo van: ’Heuh, ligt het aan het beleg of aan de broodjes?’ Het is allemaal zo flauw. Flauwig. Een flauwige toon en dat is niet leuk. Het gaat niet om eerlijk, het is gewoon niet leuk. Dus: of je gaat veranderen, of ik stop ermee. Ik merk dat dit niet leuk is.”

„ Dus laten we stoppen. Ja, ik vind het echt zo’n walgelijk, irritant, oppervlakkig NPO-achtig interview. Tot kijk.”