Rolling Stone wil geld zien

Wilt u graag een kijkje nemen op de website van Rolling Stone? Ga dan naar de eerste link, tot maandag kan dat nog gratis - daana zult u ervoor moeten betalen.
Rolling Stone, roemrucht tijdschrift van Jann Wenner en jarenlang stem van de tegencultuur, wil niet langer gratis en voor niks op het web verschijnen. Het blad stamt uit 1967 en werd in korte tijd een grote naam onder liefhebbers van popmuziek en de daarbij behorende lifestyle. Destijds nog onbekende fotografen als Annie Leibovitz waren aan de titel verbonden. 
Ook bijzonder getalenteerde auteurs - denk aan de dolgedraaide Hunter Thompson en Joe Eszterhas die later nog de film Basic Instinct voor Paul Verhoeven schreef - maakten voor Rolling Stone toonaangevende reportages.
De homepage - met nieuws over de sterren, wat foto's en films, een enkel blog en concert-info - blijft vrij toegankelijk. Maar wie de features wil lezen en wil afdalen in het rijke archief, zal moeten betalen. 3,95 dollar per maand of 29,99 dollar per jaar.
In 2009 liep de papieren oplage van het blad met 20 procent terug. Ooit gingen van ieder nummer 1,5 miljoen exemplaren over de toonbank, maar Those Were The Days. Inmiddels beschikken muziekliefhebbers over talloze websites en Rolling Stone heeft het net als andere roemruchte titels moeilijk.

Bron(nen):   Rolling Stone  The Times