Gevaarlijk experiment: Facebook speelt reclamevideo automatisch af

Facebook gaat de kerstboom van reclameboodschappen nog verder volhangen. Binnenkort begint een experiment om reclamefilmpjes te plaatsen op je tijdlijn die automatisch gaan spelen. Dat bericht Nu.nl.  Sinds november wordt er al getest met video's van vrienden die automatisch afspelen. Volgens Facebook zorgt dat voor 10 procent meer views, likes en commentaren. De test wordt nu uitgebreid naar advertenties. Dat betekent dat reclamevideo's in het nieuwsoverzicht op zowel de desktopsite als in de mobiele apps automatisch afspelen. Het geluid staat dan wel uit. "Als je de video niet wil bekijken scroll je er gewoon voorbij", aldus Facebook. "Als de gebruikers op de video klikken zal deze op het volledige scherm worden getoond. Het geluid bij de video zal dan ook worden afgespeeld." Het is niet mogelijk om de automatisch afspelende reclamefilmpjes uit te schakelen. De eerste test wordt gedaan met advertentievideo's voor de film Divergent die in 2014 uit zal komen. Welk percentage van de Facebookgebruikers de testreclames te zien krijgt, is niet bekend.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Marco Gorter

  Wat mij betreft is Google+ een beter alternatief. Werkt duidelijker, tijdslijn is duidelijk en zeker de afscherming van info is / voelt beter.
  Enige nadeel kan zijn dat Google alles van mij weet… gmail, agenda, locatie, boodschappenlijste, etc. Maar door de bundeling van informatie ligt daar ook het gemak, krijg er veel diensten voor terug.

 2. De Staatsburger

  Hoeveel doden zijn er al gevallen door dit levensgevaarlijke expiriment?

 3. Cornelis Berend

  ‘t Zal mij wel benieuwen hoe dat gaat. Internetgebruik gaat meer en meer mobiel en deze grap is killing voor het dataverbruik. Het zal zorgen voor nog meer ‘vergrijzing’ van Facebook.

Reacties niet toegestaan