Heb je Nekschot weer

Op de website van Gregorius Nekschot zagen we een tekening die wat ons betreft nu al de beste tekening van de verkiezingen 2010 mag worden genoemd, ongeacht de dagen (en tekeningen) die nog komen. Wie hem wil zien, gaat naar de eerste link.
Nekschot tekent dapper door, maar hoe zit het ook alweer met de vervolging, begonnen met zijn arrestatie in mei 2008? Satire bedrijven bleek in Nederland opeens hetzelfde als haatzaaien te zijn en de plotselinge arrestatie zou het begin zijn van een zogenaamd langlopend onderzoek. 
Je ging bijna denken dat het onderzoek zo verschrikkelijk grondig plaatsvond dat het niet vreemd is dat er nog steeds geen einde aan is gekomen. Helaas is de werkelijkheid anders. 
Deze week spraken we iemand die als getuige-deskundige door de Amsterdamse rechter-commissaris is gehoord en hij was diep, diep onder de indruk van de onwetendheid die aan de Amsterdamse Parnassusweg ten toon werd gespreid. 
Onkunde, onwil, onwetend, onnozel, onervaren; Welingelichte Kringen twijfelt welk woord hier het best van toepassing is, maar onheilspellend is het in ieder geval. 
In landen als Denemarken en Zweden worden tekenaars bedreigd, gemolesteerd en bijkans vermoord. Hier zijn dit soort dingen nog niet gebeurd, maar Vrouwe Justitia geeft, als het om de bescherming en de fatsoenlijke rechtsgang van een tekenaar gaat, in ieder geval niet thuis.

Bron(nen):   gregoriusnekschot.nl