Jongeren haten Facebook, maar is dat erg?

Een omvangrijke Europese studie bevestigt wat we al wisten: jongeren onder de twintig verlaten Facebook massaal. Ze zoeken hun heil bij Instagram, WhatsApp, Snapchat en andere. En de reden blijkt inderdaad te zijn dat ze geen platform willen delen met hun ouders en tantes. Bij die leeftijdsgroep is Facebook "dead and buried" , schrijft de Guardian op basis van het onderzoek. Maar moet Mark Mark Zuckerberg zich nu zorgen gaan maken? Amper:Facebook wil het platform zijn (of worden) waar je nieuws en lopende zaken vindt en deelt. Het is niet alleen bedoelt om contact te hebben met je vrienden, zoals de jongeren willen. Anders gezegd: de ouders zijn ook juist de doelgroep, schrijft de Guardian. Ryan Tate schrijft op Wired: "Zuckerberg zegt al jaren dat hij Facebook in een soort wereldwijd nutsbedrijf wil veranderen, net zoiets als water en stroom. Iets dat je overal voor nodig hebt. Kids houden niet van nutsbedrijven. Maar als ze ouder worden verandert dat vast wel"

Bron(nen):   Guardian  Wired    

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Cornelis Berend

    Het is al eens eerder geprobeerd, en het product heet(te) AOL, America On Line. AOL deed alles, eigen mail programma, eigen browser, etc. Uiteindelijke hebben ze het afgelegd omdat de gebruikers ontdekten dat voor al die verschillende functies veel betere oplossingen bestonden. AOL was een slechte deelverzameling van wat het internet bood en biedt. Dat zal Facebook ook overkomen.

  2. Dead Silence

    Wat is Facebook? Weer zo’n medium waarbij de wereld je foto’s van je aars mag bewonderen en iedereen een bericht ontvangt als je naar het toilet moet? Gaap…En Zuckerberg heeft niet voor niets een heleboel aandelen verkocht omdat ze geen drol meer waard zijn op termijn.

Reacties niet toegestaan