Allez les Bleus!

Het kortste interview, ooit met een voetbaltrainer gehouden, zagen we vanochtend in L'Equipe, het Franse sportdagbad. Raymond Domenech (foto), coach van het Franse nationale elftal, geeft er commentaar op de verloren wedstrijd van gisteravond (0-2 tegen Mexico) en hij doet dat extreem bondig. Zoals iemand die naar de galg wordt gebracht ook niet meer veel praatjes heeft.
Ook elders in de krant heerst geslagenheid over het voorheen grote voetbalteam. Nog maar 4 jaar geleden tijdens de WK in de finale verloren van de Italianen na een smerige provocatie van Marco Materazzi (wat leidde tot de befaamde kopstoot van Zinédine Zidane) en nu dit.
Het is allemaal zo erg, dat voor de hand liggende uitvluchten ditmaal niet eens de kop opsteken en dat zegt iets over de geknaktheid van de Franse ziel. Er is domweg sprake van een groot sportdrama. De Franse voetballers die door de week voor de allerbeste clubs spelen, blijken nu niet in staat samen iets moois te laten zien, en dat nog wel in dienst van het trotse vaderland. Dat het niet zal blijven bij zoveel sprakeloosheid, staat wel vast. Bloed moet er vloeien, daders dienen te worden opgespoord, het onheil zal worden gekeerd. 
En Welingelichte Kringen zit er bovenop.

Bron(nen):   L'Equipe