Engeland komt zichzelf tegen

Hoe is de sfeer in het Engelse kamp na de zwakke 0 - 0 van het nationale voetbalelftal tegen Algerije? Hmmm, kon beter...
Bij het verlaten van het veld gisteravond liet Wayne Rooney zich gaan toen zijn eigen supporters hem uitjouwden. Een kwade supporter was er zelfs in geslaagd na de match bij de spelers in de kleedkamer te komen en werd toen snel gearresteerd, net voor hij daar te keer kon gaan. 
Je zou deze schreeuwende supporters als moderne consumenten kunnen zien: ze betaalden veel geld voor een aangeboden product, mooi voetbal van hun eigen sterren, en dat valt bitter tegen. En in zo'n geval gaat de moderne consument klagen. Wat het betreffende bedrijf - in dit geval het Britse nationale elftal - moet doen om zijn klanten tevreden te stellen, is niet 1, 2, 3 duidelijk. 
Wel is inmiddels gebleken dat Engeland over hele middelmatige voetballers beschikt. De Britse competitie is de beste ter wereld en wordt op peil gehouden door buitenlandse sterren die heel veel verdienen. In deze topelftallen (Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool) spelen ook zogenaamde Engelse sterren tegen eveneens bijzonder hoge gages. Maar wat blijkt nu? Ze kunnen er niks van en zijn helemaal geen sterren. Zonder de glans van hun buitenlandse collega's zijn het maar armzalige ploeteraars, hoezeer ze in Zuid-Afrika ook vanaf de bank worden gesupport door de in een driedelig maatpak gestoken David Beckham. 
In Groot-Brittannie is dit louterende besef nu volop gaande. En is het nmiddels spanend geworden of de volgende wedstrijd tegen Slovenie kan worden gewonnen.

Bron(nen):   The Daily Telegraph