Capo Capello

Hoe staat het er intussen voor bij het Engelse voetbalteam waar de problemen nauwelijk kleiner zijn dan bij de Fransen? Want ook hier geldt: huizenhoge verwachtingen, beroerde resultaten.
Een verschil is in ieder geval dat de coach bij de Engelsen niet zo'n lulletje is als de Franse Domenech die zich er deze week zelfs voor leende om een verklaring waarin de voetballers hun woede over de weggestuurde Nicolas Anekla ventileerden zelf voor de camera's voor te lezen. Voor wie er nog aan twijfelde dat Domenech een voetveeg van zijn spelers was, werd hier het bewijs geleverd.
Nee, Capello laat zich niet piepelen - wat dat betreft is zijn voorkomen van een Romeins veldheer veelzeggend. Ook in zijn squad dreigde muiterij nu de voetballers geen bal raken en de brutaalste van het stel, John Terry, had het voortouw genomen om de trainer weg te pesten. Wist u trouwens dat een van de ouders van Terry laatst in een winkel is betrapt bij het stelen van een fles melk of iets dergelijks? John Terry is een boek waard, maar dit terzijde.
Dus toen Terry in de media dacht dat hij ook wel even - heel voorzichtig - zijn vraagtekens kon zetten bij het beleid van de trainer kreeg hij gelijk lik op stuk. En mocht openlijk zijn excuses aanbieden. Helaas zal Capello de rijzige verdediger morgen wel moeten opstellen tegen Slovenie want iemand moet toch de ballen tegenhouden die op de Britse keeper worden afgevuurd. 
Ach, ook Capello zal er wel worden uitgegooid tijdens of vlak na de WK - net als de Franse Domenech. Maar Capello zal het veld met rechte rug verlaten, zoveel is zeker. En in de wetenschap dat de Britse voetbalbond hem lekker nog 2 jaar zijn jaarsalaris van 4.8 miljoen pond kan doorbetalen, haha.

Bron(nen):   The Times