John Edwards, the movie

Aaron Sorkin, bekend van The West Wing, zal debuteren als filmregisseur: hij gaat het levensverhaal van de politicus John Edwards verfilmen. De film zal een bewerking worden van het boek dat eerder dit jaar hoog op de bestsellerlijsten stond, 'The Politician: An Insider's Account of John Edwards's Pursuit of the Presidency and the Scandal That Brought Him Down.'
Vorig jaar maakte Edwards (eerder presidentskandidaat voor de Democraten en beoogd vice-president van John Kerry, de flipflopper) bekend dat hij de vader is van een kind van zijn voormalige minnares. Van de politieke carriere van Edwards was inmiddels helemaal niets meer over.
Het kind, een meisje, is de vrucht van een affaire met ene Rielle Hunter, een vrouw die van Edwards de toezegging had gekregen dat hij op enig moment met haar zou gaan trouwen. Maar nu nog niet. Eerst moest zijn eigen vrouw (Elizabeth, getrouwd sinds 32 jaar, 4 kinderen) die aan kanker leed, dood.
Behalve een liefdesrelatie was er ook een zakelijke band. Zo betaalde het politieke actiecomite dat Edwards steunde in zijn verkiezingsstrijd 100.000 dollar aan Hunters video- productiemaatschappij voor 'allerlei werkzaamheden.' Ook zou ze een nieuwe BMW hebben gekregen. 
Al langere tijd moest Edwards zich verweren tegen de verdenking dat hij een schaduwgezin had. Nog in de zomer van 2009 ontkende hij dit feit en zei dat een vaderschapstest hem in het gelijk zou stellen. Wat bleek? Edwards had een medewerker bijna zover gekregen dat die alles in het werk zou stellen om de uitkomsten van een vaderschapstest te manipuleren. 
En uitgerekend deze medewerker, Andrew Young, schreef het boek over Edwards dat nu verfilmd gaat worden. 
Volgens de aankomende regisseur is dit boek zo goed dat zelfs Shakespeare ervan zou hebben opgekeken en al staan Hollywood-mensen erom bekend dat ze graag overdrijven - er zit een kern van waarheid in.

Bron(nen):   Variety