The Faces, comeback

Altijd een tikje onheilspellend als oudere muzikanten zeggen dat ze hun bandje van vroeger weer gaan oprichten. Je twijfelt al bij het nieuws en meestal doet de bijgevoegde foto de rest. Daar staat ze, de helden van vroeger die zijn omgetoverd tot een stel oude dikzakken; aan van alles en nog wat verslaafd geweest, hun talenten verloren, platzak natuurlijk en nu moet een comeback weer wat geld in het laatje brengen.
Die gedachten spookten door ons hoofd toen we in The Daily Telegraph lazen dat The Faces weer uit de dood zijn opgestaan. Frontman van weleer Rod Stewart doet natuurlijk niet mee en het genie dat ooit de Faces-sound bedacht, Plonk Lane, is ook al dood. Het zijn als het ware de reserves die nu het veld worden ingestuurd. 
Maar dan begin je zo'n stuk te lezen en dan valt allereerst op hoe geweldig goed de reporter van dienst zijn werk doet. Hij schrijft heel helder en precies op waarom dit groepje begin jaren 70 een geweldige naam had en is niet zuinig met het uitdelen van complimenten.
Dan herinner je je ook nog hoe een stel vrienden dit voorjaar naar Newcastle gingen om aldaar Rod Steward te horen zingen. En hoe goed dat was, de oude baas bleek onverwoestbaar. Blijkbaar bestaat het toch dat oude liedjes tientallen jaren overeind blijven en dat de tijd er nauwelijks vat op heeft.
Nou, laat dan die oude Faces ook maar terugkomen. Het is vast niet meer om aan te zien. Maar misschien klinkt het nog steeds ergens naar.

Bron(nen):   The Daily Telegraph