YouTube wordt betaald filmkanaal

Google heeft verregaande plannen om van YouTube een pay-per-view video service te maken aan het eind van 2010. Met grote Hollywood-studio's wordt daarover op dit moment onderhandeld. Dat zou betekenen dat eenieder (nieuwe) films op YouTube kan zien - maar tegen betaling.
Met zo'n 'on-demand' filmkanaal zal Google opnieuw een geweldige slag slaan en nog groter worden in de wereld van flm en tv. Google en YouTube hebben samen een enorm appeal en komen nn al zo'n beetje in iedere huiskamer - iets dat zelfs de allergrootste kabelbedrijven niet kunnen zeggen. Met deze nieuwe service kan dan ook een hoeveelheid mensen worden bereikt waarvan niemand de aantallen durft te noemen.
Al maandenlang wordt onderhandeld over de digitale filmrechten, maar de Financial Times durft de voorspelling wel aan dat Google ermee vandoor gaat.
Gisteravond zette de publieke omroep na het programma 'Zomergasten' de kijkers 'de favoriete film van de zomergast' voor, het ging om een stokoude Fellini ('Amarcord') uit 1973. Zo van: nu u de hele avond hebt gekeken, krijgt u als beloning een mooie film te zien. Groter contrast met dit nieuws van Google is nauwelijks denkbaar.

Bron(nen):   Financial Times