Nu doet Oprah Winfrey ook al mee tegen de Tea Party

Medio september berichtte welingelichtekringen over de politieke satire die de Amerikaanse The Daily Show dagelijks brengt en hoe dat nog wel eens een belangrijk antwoord kan zijn op de waanzin van de ultraconservatieve Tea Party. Zie ook de berichtgeving twee weken later door kwaliteitsmagazine Vrij Nederland

In zijn uitzending van afgelopen donderdag bleek presentator Jon Stewart nog een troef achter de hand te hebben. Zijn uitzending opende met een hilarische entree van zijn collega Stephen Colbert, die in een onzichtbaarheidsmantel opduikt. Als Colbert schoorvoetend toegeeft geen vergunning voor zijn eigen demonstratie te hebben gekregen, besluiten de heren samen op te trekken. Stewart meldt dat er inmiddels ook een website is opgezet waar deelnemers zelf spandoekteksten kunnen voorstellen.

En dan verschijnt (ongeveer vanaf de zesenhalve minuut) zomaar Oprah Winfrey middels een satellietverbinding in de uitzending. Ze laat weten dat ze Jon's initiatief steunt: "I really think we need a bit more sanity in the world". En, zoals het Oprah betaamt, is er een kadootje voor het publiek, zoals gebruikelijk verstopt onder hun stoelen. Wat volgt is een collectieve gekte waar Amerikanen zo het patent op hebben. Alle gasten gaan uit hun dak als ze het gratis ticket ontdekken naar Stewart's Rally to Restore Sanity op 30 oktober a.s. in Washington. 

Iedereen herinnert zich de openlijke en krachtige steun die Oprah Winfrey in 2008 verleende aan de kandidatuur van Barack Obama. Het leverde hem naar verluidt een miljoen stemmen op. Nu Oprah mede ten strijde trekt tegen de 'insanity' van de Tea Party en andere ultraconservatieve groeperingen, kan dit nog wel eens een hele interessante 'rally' worden.

Bron(nen):   The Daily Show