Rally to Restore Sanity – De mooiste foto’s en speeches

Gisteren vond in Washington de langverwachte Rally to Restore Sanity plaats, georganiseerd door het satirische programma The Daily Show met als voorman Jon Stewart. Er kwamen zo'n 100.000 mensen op af, onder meer middels de 200 bussen die de krant The Huffington Post gratis had ingezet. Tevoren had Stewart opgeroepen toepasselijke slogans voor in de demonstratie te bedenken. Klik op de link van The Guardian voor een overzicht van de mooiste. 

Natuurlijk nam Stewart zelf ook nog het woord (zie YouTube). Zoals gewoonlijk maakte hij de populistische, conservatieve televisiezenders belachelijk die 24 uur per dag opgeklopt nieuws brengen. Natuurlijk, zo betoogde hij, zijn dit soort zenders niet de oorzaak van de crisis waarin de VS nu verkeert. Maar ze verhinderen wel dat de problemen kunnen worden opgelost. 'If you amplify everything, you hear nothing.'  Stewart is een van Amerika's meest gewaardeerde comedians, maar dit keer was hij bloedserieus. 

Hoezeer president Obama de Rally to Restore Sanity waardeert (en nodig heeft?) bleek deze week uit zijn bezoek aan The Daily Show. Een unicum, want geen enkele zittende president bezocht eerder de show. Kijk op de website van The Daily Show. voor een uitzending in drie delen. Veel grappen zitten er trouwens niet in, Obama neemt de tijd om zijn beleid en resultaten serieus te verdedigen. Toch lukt het Stewart het hier en daar een sterke grap te plaatsen; het tekent de show dat men zelfs aan de president himself gewaagd is.

Bron(nen):   The Guardian  You Tube  Daily Show