Henk, veel succes!

Vandaag begint Henk Steenhuis als adjunct-hoofdredacteur van Het Parool. Goed nieuws voor de krant, slecht nieuws voor Welingelichte Kringen. Want zijn komst bij Het Parool betekent het vertrek bij deze site.
Anderhalf jaar geleden begonnen Henk en ik, samen met Thieu Vaessen met Welingelichte Kringen. Geheel in Henks geest zonder een welomlijnd plan, maar met een duidelijke droom: kwaliteitsjournalistiek van elders en hier signaleren, bundelen en toegankelijk maken. Al doende heeft die droom geleid tot wat Welingelichte Kringen vandaag is. Henks aanstekelijke enthousiasme is er mede debet aan dat we volhielden tot waar en wat we nu zijn: een site die zijn karakter heeft gevonden, goed wordt bezocht en groeit. Wat dat laatste betreft: hij gaat helpen de oplage verder te verhogen bij de enige krant van Nederland waarvan de oplage nog groeit.
Ik vermoed dat ik namens vele van onze vaste bezoekers spreek als ik Henk zeer bedank voor de creativiteit en vindingrijkheid van de afgelopen anderhalf jaar.
En ik wens hem zeer veel succes bij de oude media...