Europese ideeën over tieners, seks en liefde

De gemiddelde leeftijd waarop tieners voor het eerst seks hebben, is zowel in Europa als in Amerika 17 jaar. Daarmee houdt ook bijna iedere vergelijking op. Tienerzwangerschappen komen in de USA veel vaker voor en als het om SOA's gaat, zijn de verschillen nog groter. Volgens Slate heeft dat alles te maken met de beeldvorming.

Europese campagnes voor veilig vrijen zijn neutraler (minder angstaanjagend en belerend) en gebruiken meer humor om de boodschap over te brengen. Ze besteden ook meer aandacht aan liefde als basis voor seks, terwijl de Amerikaanse ervan uitgaan dat tieners niet in staat zijn tot 'echte liefde'. Nederlandse ouders maken minder onderscheid tussen jongens en meisjes. In de USA daarentegen gaat men ervan uit dat de jongens uit zijn op seks en de meisjes daaraan ten prooi vallen.


Recent is een videoclip naar Europees model gemaakt: op een humoristische manier worden mannen zonder condooms voorgesteld als varkens. Eentje koopt een condoom en verandert meteen in een hottie. Goed geprobeerd. Jammer dat Fox en CBS de commercial niet willen uitzenden ...

Volg de link voor meer posters en commercials.

Bron(nen):   Slate