Wat je allemaal niet kan doen in 1 minuut!

Geen bijzondere plannen voor de feestdagen? Geen zin in kalkoen en je familie? Niets op TV natuurlijk, behalve steeds weer dezelfde kerstfilms en talentenshows. Voel je de decemberdip al opkomen? Geen nood! Zorg dat je voldoende eieren, pingpongballen en tissues in huis hebt, dan komt het helemaal goed.

Je kan je tijd nuttig gebruiken door te oefenen op de spelletjes van Minute to Win It. Deze uit Amerika overgewaaide spelshow wordt vanaf 8 januari uitgezonden op prime time, zaterdagavond 20u30 bij RTL4. Op zich een vrij simpel programma, maar het heeft wel een prijs gewonnen voor de beste spelshow in Cannes. Presentator is Gordon. Strak in het pak en door de spelarena huppelend op zijn gouden sportschoenen komt hij veel beter tot zijn recht dan achter de jurytafel van de X-factor.

In Minute to Win It moet de kandidaat 10 behendigheidsspelletjes, elk binnen één minuut, tot een goed einde brengen. Alle spellen worden uitgevoerd met huis-, tuin- en keukenartikelen en bij elk spelonderdeel gaat de moeilijkheidsgraad omhoog. Als je 5 levels hebt uitgespeeld, win je 10.000 euro. Dat is een verzekerd bedrag. Je mag na ieder level stoppen. Na level 4 krijg je 5000, -. Ga je door en haal je level 5 niet, dan ga je met lege handen naar huis. Je hebt wel 3 levens. In het voorbeeld zou je - als je nog geen levens hebt verspeeld - het spelletje van level 5 nog twee keer kunnen proberen. Na level 10 win je 100.000 euro.

In totaal zijn er 60 spelletjes, die je stuk voor stuk thuis kan oefenen. De instructies en benodigdheden voor alle spelletjes staan op de website. Een paar voorbeelden:

  • De Rode Draad: de deelnemer moet een stapel rode bekers, met 1 blauwe beker onderaan, vasthouden. De deelnemer dient de bekers één voor één van boven naar beneden te brengen zodat de blauwe beker uiteindelijk weer onderaan belandt.
  • Rommelkont: bevestig een tissuedoos met 8 ping-pong ballen net boven de billen en schud alle ballen uit de doos.
  • De Edisontest: met gebruik van een pak zout dienen 2 eieren verticaal gebalanceerd te worden op 2 gloeilampen.

Het leuke aan het programma is dat gewone mensen met gewone spelletjes prijzen winnen. Je hoeft geen bijzondere talenten te hebben.

Het programma wordt gesponsord door Delta Loyd en wie niet in de spelarena komt als kandidaat, kan zijn prestaties thuis filmen en (tzt) uploaden op de website. Daarmee maak je kans op 1000, - euro. Blijf oefenen!

Bron(nen):   Minute to Win It