Woede over advocaat kopschopper Mallorca bij Op1: ‘Wedstrijdje vrijpleiten’

Kijkers van Op1 vinden het niet kunnen dat de advocaat van Sanil B. - een van de hoofdverdachten van de kopschopperszaak op Mallorca - bij Op1 de kans kreeg zijn cliënt te verdedigen. 'Een wedstrijdje vrijpleiten,' klonk het onder meer.

Het OM heeft drie verdachten aangehouden in de zaak rond de op Mallorca doodgeschopte Carlo Heuvelman. Een van hen is Sanil B. die wordt bijgestaan door advocaat Peter Plasman.

"Hij heeft vandaag in de rechtbank gezegd dat hij zich ernstig heeft misdragen”, begint Plasman. Samen met nog 15 tot 20 man zou hij hebben gevochten, geslagen en geschopt. "Heeft hij Carlo Heuvelman geschopt?” vraagt presentator Charles Groenhuijsen dan. "Nee”, antwoordt Plasman. "Althans, ik kan alleen zeggen wat hij (Sanil B., red.) daarover zegt.”

Plasman noemt het bewijs tegen zijn cliënt 'erg mager'. Sanil B. zou zelfs niets gezien hebben van de fatale vechtpartij. De advocaat weerspreekt op basis van twee getuigen dan ook nog dat Heuvelman zou zijn doodgeschopt. "De één zegt dat hij steil achterover viel en met zijn hoofd op de stoeprand knalde. De ander zegt dat hij viel en met zijn hoofd op de grond terechtkwam.”

Veel kijkers reageren woedend. "Dus hij is doodgevallen?” klinkt het. En: "Eigenlijk’ hebben ze er niks mee te maken. Carlo ging ineens liggen en was zomaar dood. En ‘eigenlijk’ is het zijn eigen schuld." reageert een ander. Bovendien vinden veel kijkers dat de advocaat niet bij Op1 thuishoort. "Gaan de advocaten van de schoppers nu alle talkshows af om voor hun cliënt te pleiten..."

Bron(nen):   Metro