Het hardnekkige gerucht dat de vriendin Camiel heeft verlaten is onjuist (waarschijnlijk)

"Camiel Eurlings’ privéleven verkeert in een crisis. Bronnen in het CDA melden dat zijn Hongaarse vriendin zwanger is en hem heeft verlaten."
Alweer is er een 'gezaghebbende' bron die dit bericht, dat circuleert op het internet en wordt aangeblazen door Twitter, ondersteunt. Nu is het de site van de postdoctorale journalistenopleiding van de Erasmus Universiteit. De bollebozen van de journalistieke toekomst.
"Eurlings vriendin nam het hem volgens meerdere bronnen binnen het CDA kwalijk dat hij haar als smoes gebruikte voor zijn vertrek uit de politiek. De voormalige verkeersminister stapte een klein jaar geleden op om naar eigen zeggen een gezin te willen stichten. Zijn vriendin, inmiddels zwanger, pikte het niet dat hij haar als excuus gebruikte om te stoppen met de politiek, melden de bronnen. De echte reden van zijn vertrek zou zijn dat hij niet is gevraagd voor het lijsttrekkerschap voor het CDA."
Leugens.nl (een leuke site die doet aan controle van dit type berichten) denkt dat het Leugens zijn:

Vraag aan Michel Sijbom, Hoofd Communicatie van het CDA: Wat is er juist aan deze vette roddel?

“Wat je zegt, een vette roddel. Uit de dikke duim gezogen dus. Periodiek duikt het steeds op, maar het is volstrekte kolder.”

Is het de kop niet in te drukken?
“Mensen roddelen graag en hebben nu ook Twitter om dat sneller rond te pompen. Het zegt wel iets over de kwaliteit van zo’n postdoctorale opleiding Journalistiek als daar dit soort berichten openbaar gemaakt worden.”

Bron(nen):   Leugen.nl