De nieuwe Sony Ericsson Xperia Play

Dankzij Apple’s iPhone zijn veel internationale gamebedrijven snel rijk geworden. Er was sprake van een ware gamesrevolutie toen het mogelijk werd om games van hoge kwaliteit op een mobiele telefoon te spelen. Met de komst van de nieuwe Sony Ericsson Xperia Play, ook wel de ‘PlayStation phone’ genoemd, wordt het gamen op de mobiele telefoon naar een nieuw level getild. Volgens Julian Stocker, algemeen directeur van het Engelse Gameloft, is de nieuwe telefoon ‘een spelcomputer in je broekzak’.

In Nederland is de telefoon zonder problemen verkrijgbaar. In Engeland waren er echter de nodige hindernissen te nemen bij de lancering. Zo zouden er problemen zijn met de levering van de telefoon. Hierdoor waren er een aantal winkels die de telefoon nog niet op voorraad hadden. Ook moest de netwerkwinkel O2 wachten met de lancering, omdat er verschillende problemen optraden met de software van de nieuwe telefoon.

Op dit moment is er een klein aantal games te downloaden voor de Sony Ericsson Xperia Play, bestaande uit een aantal originele PlayStation titels en bekende 3D titels. Daarnaast zijn ook een aantal van de populaire casual games in een nieuw jasje gestoken en geoptimaliseerd voor de nieuwe telefoon. De plannen van Sony zijn om continu nieuwe games uit te brengen om zo het aantal constant uit te breiden.

 

 

Bron(nen):   The Daily Telegraph