"Website SlechtIngelichte Kringen breekt macht moderatoren"

Gevonden bij de boze blanken mannensite Het Vrije Volk:
Onlangs is een nieuwe website online gegaan die bedoeld is om de macht van moderatoren van reactiefora te breken. De eigenaar is zijn site begonnen uit ergernis over de willekeur waarmee reacties werden verwijderd. Hier stelt hij zijn nieuwe site voor.

Sinds geruime tijd viel het mij op dat in principe lucide, redelijk beargumenteerde commentaren werden weggemodereerd. Oplettend lezend viel het mij op dat vooral commentaren werden verwijderd die in strijd waren met de persoonlijke opvattingen van de originele poster/sitebeheerder.

Nu heeft iedere beheerder natuurlijk het recht om wat dan ook van zijn site te verwijderen dus daaraan kun je weinig doen. Toch zat het me dwars.
Censuur is de dood van objectieve meningsvorming en kan leiden tot het verspreiden van disinformatie.

Teneinde de vrije meningsgaring te bevorderen leek het mij een goed idee een site op te zetten waar commentaren op artikelen die werden weggemodereerd vanwege politek correcte redenen, in de context van het originele artikel, konden worden geplaatst.

Ik heb deze site HTTP://SLECHTINGELICHTEKRINGEN.NL genoemd als een ode aan de site Welingelichtekringen.nl, die het politiek correct modereren tot een kunstvorm heeft verheven

Bron(nen):   Het Vrije Volk  Slecht ingelichte kringen