1/3 van de vrouwen checkt e-mail van partner

Ongeveer 1/3 van de (jonge) vrouwen geeft toe al meermaals de e-mails van haar partner te hebben bekeken op zoek naar sporen van eventuele ontrouw. Ze zouden ook de Facebook- en gsm-gegevens van hun partner controleren. Mannen doen dat iets minder (of geven het minder vaak toe), maar zij maken meer gebruik van gadgets, zoals verborgen gps-systemen, om het doen en laten van hun partner te traceren.

Volgens het vakblad Computers in Human Behavior zou tussen 3 en 5% van de mannen weleens technologie gebruiken om hun partner te ‘monitoren’ – een cijfer dat de auteurs van het verslag ‘schokkend’ noemden. Zeker omdat uit het onderzoek bleek dat de technologiefreaks die zich tot zulke spionagedaden verlaagden, er meestal ook plezier in vonden.

Twee procent van de mannen had software op de computer van hun partner geïnstalleerd, die de informatie die op het scherm kwam naar hun eigen pc doorstuurde. Computers zijn slecht nieuws voor privédetectives. En voor digitaal argeloze mensen die iets te verbergen hebben.

Bron(nen):   Knack