Playstation Netwerk komt weer op gang

Na lange tijd offline te zijn geweest, lijkt het erop dat het Playstation Netwerk eindelijk weer online komt. Vandaag werd begonnen met het netwerk gedeeltelijk op te starten. Dit heeft een woordvoerder van Sony, Kazuo Hirai, bekend gemaakt. Het heropstarten van het netwerk zal in fases gaan. Zo zullen ze beginnen met de Verenigde Staten en Europa, om vervolgens door te gaan met Australië, Nieuw Zeeland en het Midden Oosten.

Het duurde meer dan 3 weken nadat Sony erachterkwam dat hun netwerk was gehackt. De hackers hadden de beschikking over de gegevens van zo’n 77 miljoen mensen, die gebruik maakten van het Playstation Netwerk. Denk hierbij aan creditcardgegevens en bankinformatie. Sony ontving een hoop kritiek op de manier waarop ze omgingen met het gehackte netwerk. Zo zouden ze veel te laks en te laat hebben gereageerd. Sony heeft inmiddels wel zijn excuses aangeboden en heeft een aantal gratis games beloofd aan gebruikers van het Playstation Netwerk.

Sony verwacht dat het netwerk eind mei weer helemaal online is. Het is maar de vraag hoelang het goed gaat. Hackers zien het waarschijnlijk als een uitdaging om het opnieuw te kraken.

Bron(nen):   BBC News