Hoe groot is de kans dat Strauss-Kahn slachtoffer is van een complot? ‘Arrestatie was al bekend voordat hij werd gearresteerd’

Hoe groot is de kans dat Dominique Strauss-Kahns aanhouding voor aanranding van een kamermeisje in een hotel in New York een complot is georkestreerd door zijn Franse politieke tegenstanders?
DSK heeft een lange geschiedenis van seksueel laakbaar gedrag, inclusief beschuldigingen van aanranding. Dus het schandaal komt op een zeer geschikt moment voor DSK’s politieke opponenten. Vergeleken bij de onpopulaire Nicolas Sarkozy deed hij het heel goed in de peilingen voorafgaand aan de presidentsverkiezingen van 2012 waardoor zijn kandidatuur onvermijdelijk leek. Maar DSK moet hebben geweten dat de Franse politiek een lange geschiedenis kent van smerige trucs die kandidaten ten val hebben gebracht. Sommige politici waarschuwden al voor de lijken die uit de kast zouden komen als Strauss-Kahn zou besluiten zich als presidentskandidaat beschikbaar te stellen.
Business Insider verzamelde een aantal samenzweringstheorieën.

Op Twitter en blogs van journalisten gonst het van de  complottheorieën. Sommigen zeggen dat het onwaarschijnlijk dat een kamermeisje een kamer gaat schoonmaken waar een gast verblijft (volgens persbureau AP had het kamermeisje te horen gekregen dat de kamer leeg was.)

De bewering die nog het meeste hout snijdt is afkomstig van de tabloid website Le Post. Daarop staat dat de eerste persoon die de arrestatie twitterde een jonge UMP'er was,Jonathan Pinet. Hij twitterde nog vóór het tijdstip van de aanhouding, meldt Le Post.
Pinet twitterde het bericht naar Arnaud Dassier, een politiek adviseur die betrokken is geweest bij eerdere onthullingen over de luxueuze levensstijl van DSK. De eerste website die het nieuws bracht was 24heuresactu, een rechts blog, nog voor dat de New York Post het brekende nieuws bracht.
Pinet zegt dat hij het nieuws kreeg van een vriend die in het Sofitel zou werken.

Le Monde citeert een anoniem 'rechts zwaargewicht’ die zei dat “het is gebeurd zoals werd verwacht”. De persoon kon alleen maar zeggen dat het onvermijdelijk was dat DSK, gezien zijn neigingen, seksueel laakbaar gedrag zou plegen.


Het twitterbericht van Jonathan Pinet.

Bron(nen):   Business Insider