Amerikanen en Britten worden Facebook moe

100.000 Britten hebben de afgelopen maand hun Facebook-account gedeactiveerd. De Facebook-vermoeidheid lijkt ook te hebben toegeslagen in de VS. Daar hebben zich al 6 miljoen gebruikers afgemeld, schrijft de Daily Mail.
Eerder dit jaar bereikte het aantal Facebook-accounts in het Verenigd Koninkrijk de 30 miljoen. Het land heeft daarmee het hoogst aantal gebruikers van Europa.
Maar de tijden veranderen. Wereldwijd is sinds twee maanden de groei vertraagd in het gebruik van het grootste sociale netwerk.

In de VS is daalde afgelopen maand het aantal gebruikers van 155.2 miljoen naar 149,4 miljoen. In Canada was er ook een daling van ongeveer 1.5 miljoen gebruikers, en in Rusland en Noorwegen was er een daling van meer dan 100.000 gebruikers.
Niettemin groeit Facebook nog steeds en telt het ongeveer 600 miljoen accounts, dankzij de sterke groei in landen als Mexico en Brazilië.
De Britse internetpsycholoog Graham Jones voorspelde al dat bij Facebook-gebruikers dezelfde ‘vermoeidheid’ zou optreden als wanneer mensen zich vervelen nadat ze iets nieuws hebben uitgeprobeerd. 'Mensen zijn dolenthousiast over iets nieuws, maar na een tijdje is het nieuwe eraf.’
Het zou natuurlijk ook kunnen dat Facebook-gebruikers bezorgd zijn over hun privacy.

  

 

Bron(nen):   Daily Mail