De stijgers & dalers van het kabinet-Rutte

Volgende week gaat de Kamer met zomerreces. Tijd om de Kamer- en kabinetsleden te beoordelen, vinden Vrij Nederland en Elsevier. Wie zijn de lievelingetjes van de media, de backbenchers, de houwdegens? Beide weekbladen komen met een overgangsrapport, oftewel de stijgers & dalers.
Tweede Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) wordt in  Elsevier een 'tegenvallende nieuweling' genoemd: 'Probeert het over links, maar concurrenten zeggen: 'We sturen haar bos bloemen'.' Maar in VN’s ‘rijzende sterren’ wordt ze gekwalificeerd als 'slim, blond, vrouw en goedgebekt', oftewel 'zonder twijfel het opvallendste nieuwe Kamerlid van de lichting 2010.'

Over PVV'er Eric Lucassen zijn beide eensgezind. 'Komt niet meer goed' (Elsevier). 'Zelfs in zijn eigen fractie moeten ze niks meer van hem hebben' (VN).
Elsevier noemt Rutte, De Jager, Leers en Opstelten ‘stijgers’, en Verhagen, Hillen, Donner en Van Bijsterveldt ‘dalers’.
Van de staatssecretarissen zakken Ben Knapen ('Ze noemen hem 'de drogist': nuttig, eerzaam en in het geheel niet spannend.') en Marlies Veldhuijzen van Zanten ('Vrouwtje Theelepel').
Al met al lijkt het kabinet met de nieuwe constellatie soepeler om te gaan dan de oppositie, 'die moet  zijn draai nog vinden', is de conclusie van Vrij Nederland.

Onder deze link een voorproefje uit VN. Voor het volledige zomerraport, evenals voor Elsevier, moet u naar de kiosk.

  

 

Bron(nen):   Vrij Nederland