Vrouwenvoetbal: alleen voor Playboy-lezers interessant?

Het belooft een spannende finale te worden: de strijd tussen Japan en de VS om de WK cup voetbal voor vrouwen. Niet dat de NOS die wedstrijd uitzendt, wij zullen het met een samenvatting moeten doen, of een Duitse zender inschakelen (20.45). Waarom is dat eigenlijk? Een WK finale voetbal… maar geen interesse? Waarom kunnen mannen eigenlijk niet net zo enthousiast naar voetballende vrouwen kijken als vrouwen met de mannen meeleefden, tijdens het mannenvoetbal WK? Mannen die voetballen doen ook niet aan mannenvoetbal, maar gewoon aan voetbal. Vrouwen die voetballen doen aan vrouwenvoetbal, en dat is blijkbaar meteen een heel andere sport. Want totaal niet meer interessant.

Er wordt op de televisie dan ook weinig aandacht aan besteed. Maar al is het vrouwenvoetbal verre van populair in de media, het is wél de sterkst groeiende sport in het land. Gisteren was er wel een hele boeiende documentaire over de heren WK's 1974, 1978 en 1998 op Eredivisie Live (heel erg live dus). In die tijd hadden ze theoretisch natuurlijk ook iets aan het WK Vrouwen kunnen doen.

Het excuus zal natuurlijk wel zijn dat Nederland nu eenmaal niet mee doet aan deze WK, maar dat excuus had de BBC niet. Die weigerde aanvankelijk zelfs de kwartfinale uit te zenden waar hun eigen team uitkwam tegen Frankrijk! Pas na een storm van protest gaven ze toe.
Maar in gastland Duitsland is het vrouwenvoetbal wel populair. De wedstrijden worden er groots uitgezonden; volle stadions en grote schermen met veel publiek bij de wedstrijden van Duitsland. Of het er iets mee te maken heeft dat het Duitse team schaars gekleed in de Playboy verscheen (zie foto), blijft een vraag.

Lees verder op de overgangstergirls

Bron(nen):   overgangstergirls