Ouders bespieden hun kinderen via sociale media

Meer dan de helft van de ouders (55%) kijkt wel eens op het profiel van hun kinderen op Facebook of andere sociale netwerken om te kijken wat ze uitspoken. Dat blijkt uit een Brits onderzoek. 6% van de ouders doet dat om lastige en genânte gesprekken te vermijden, maar ongeveer 1/4 van de ouders gaf aan dat dit de enige manier was om iets te weten te komen over het leven van hun kinderen.
Het gaat zelfs zo ver dat 1 op de 20 ouders inloggen op de account van een vriend van hun kinderen, zodat het kind er niet achterkomt dat zijn ouders hem in de gaten houden via Facebook. Op die manier krijgen ze soms ook meer te zien op het profiel van hun kinderen.

Het onderzoek werd gedaan door het computerbedrijf Bullguard Internet Security. Hieruit kwam ook naar voren dat 40% van de ouders aangaf dat ze nooit inlogden op sociale netwerken om te kijken wat hun kinderen doen. De overige 5% zei dat ze niet wisten hoe ze hun kinderen online in de gaten kunnen houden.
Facebook, MySpace en Twitter worden steeds populairder onder de jeugd. Volgens het CBS maakt 91% van de jongeren in Nederland wel eens gebruik van social media. Hierdoor wordt het voor ouders ook steeds makkelijker om hun kinderen online te bespieden. Of doen Nederlandse ouders dat niet?

Bron(nen):   Daily Mail