Aantal smartphonegebruikers stijgt snel

Het tweede kwartaal van 2011 liet een forse stijging zien in het aantal Nederlanders boven de 15 jaar die in het bezit zijn van een smartphone. Zo is maar liefst 42% tegenwoordig in het bezit van een smartphone. Dit is een enorme stijging ten opzichte van dezelfde meting een jaar geleden. Toen was slechts 30% in het bezit van een smartphone. Dit blijkt uit een onderzoek dat elk half jaar wordt gehouden door Telecompaper. Aan het laatste onderzoek deden 19.200 mensen mee.

Vodafone en T-Mobile springen eruit als je kijkt naar de provider die de meeste smartphoneklanten heeft. Zo heeft Vodafone de meeste prepaid smartphoneklanten en heeft T-Mobile de meeste smartphoneklanten met een abonnement. Als je kijkt voor welke merken de smartphone gebruikers gaan, zie je dat het marktaandeel van RIM het sterkste is gestegen. RIM is de maker van de Blackberry.

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat het hoge percentage gebruikers voornamelijk aan de jongeren te danken is. In de leeftijdsgroep 15-29 jaar heeft namelijk maar liefst 60% een smartphone. Daartegenover staat de groep mensen van 60 tot 64 jaar, waar slechts 20% in het bezit is van een smartphone.

Bron(nen):   Telecompaper