Daily Mail verzint complete passages in stuk over Amanda Knox

De Britse tabloid The Daily Mail heeft een stuk gepubliceerd waarin complete passages zijn verzonnen. De online redactie had een artikel voorbereid voor de ontknoping van de rechtszaak tegen Amanda Knox en haar vriend. Gisteren werden zij vrijgesproken van moord op de Britse studente Meredith Kercher. In het voorbereide artikel waren echter reacties van Knox zelf en haar familie op de schuldigverklaring alvast uitgewerkt. De krant had ook al jubelende citaten van de aanklagers ‘opgetekend’. "Het recht heeft gezegevierd, maar het is treurig dat twee jonge mensen de gevangenis ingaan”, zoog de Daily Mail uit eigen duim.

En: "Na de uitspraak werden Knox en Sollecito uit de rechtzaal geleid en naar de gevangenis gebracht door gevangenisbewakers. Beiden worden de komende dagen onder bewaking gesteld zodat ze geen zelfmoord kunnen plegen."
Het is niet ongewoon dat kranten en nieuwssites twee versies maken van een verhaal waarvan het resultaat nog niet bekend is. Maar als daarin niet-gebeurde elementen worden verwerkt, is dat iets heel anders, schrijft Tabloid Watch.

Bron(nen):   Tabloid Watch