Steve Jobs 1955-2011

De oprichter van computerbedrijf Apple is overleden. Hij is 56 jaar geworden.
Jobs trad eind augustus al terug als CEO van Apple. Hij bleef wel voorzitter van de raad van bestuur.
Begin dit jaar was hij opnieuw met ziekteverlof gegaan. Een paar jaar geleden werd hij behandeld voor alvleesklierkanker en twee jaar geleden kreeg hij een donorlever.
Jobs is één van de oprichters van Apple. Hij was bovendien het creatieve brein achter succesproducten als de iPod, iPhone en iPad.

Reacties:
Barack Obama: "Steve Jobs is één van Amerika's grootste innovators. Hij veranderde ons leven, zette een hele industrie op zijn kop en zorgde ervoor dat iedereen de wereld op een andere manier bekijkt", aldus Obama, die er nog aan toevoegde dat het toepasselijk was dat veel mensen het nieuws van zijn overlijden te horen kregen via een apparaat dat Jobs had uitgevonden.
Tim Cook (CEO Apple): "Apple heeft een visionair en creatief genie verloren, en de wereld een fantastische mens. Zij die het geluk hebben gehad hem te kennen of met hem te hebben mogen werken, hebben een goede vriend en een inspirerende mentor verloren. (...) Woorden kunnen onze droefheid om zijn dood of onze dankbaarheid voor zijn werk niet omschrijven. We zullen zijn gedachtenis eren door het werk waarvan hij zo veel hield verder te zetten."
Steve Wozniak (mede-oprichter Apple): "Mensen hebben vaak een doel in het leven. Steve Jobs heeft alle doelen die hij ooit voor zichzelf heeft gesteld ruimschoots overtroffen."
Bill Gates (Microsoft): "De wereld maakt maar zelden kennis met iemand die zo'n diepe impact heeft gemaakt als Steve. Zijn impact zal over vele generaties nog altijd voelbaar zijn. Ik zal hem enorm hard missen."
Mark Zuckerberg (Facebook): "Steve, bedankt dat je een mentor en een vriend hebt willen zijn. Bedankt dat je liet zien dat wat je bouwt de wereld kan veranderen. Ik zal je missen."