De 10 meest bizarre en gevaarlijke routes naar school

Niet iedereen wordt comfortabel in de auto naar school gebracht of fietst gezellig met vriendjes. Onderstaande 10 foto's laten zien hoe kinderen op de meest afgelegen plaatsen ter wereld naar school gaan. 1. Halverwege een berg in het Chinese Gulu staat een basisschool waar al 25 jaar dezelfde leraar lesgeeft. De kinderen lopen vijf uur lang over een gevaarlijk pad, dat soms nauwelijks een halve meter breed is. spectaculaire-routens-naar-school-1 2. In de Zanskarvallei in de Tibetaanse Himalaya moeten sommige kinderen een dagenlange tocht maken langs een bevroren rivier. spectaculaire-routens-naar-school-4 3. Door een overstroming is een hangbrug in Lebak op Java zwaar beschadigd. De schoolkinderen gaan er toch over heen, anders moeten ze een half uur omlopen.

spectaculaire-routens-naar-school-18

4. Kinderen uit een dorpje midden in het Colombiaanse regenwoud, bereiken hun school alleen als ze met 80 km per uur via een kabelbaan 800 meter naar beneden suizen. Ze hangen daarbij 400 meter boven de Rio Negro (rivier).

spectaculaire-routens-naar-school-8 5. In Riau op Sumatra gaan ze altijd met de kano naar school. spectaculaire-routens-naar-school-9 6. In Meghalaya, India, bereiken kinderen hun school via een eeuwenoude brug. Hij is gemaakt door de groei van boomwortels te sturen. Na meer dan tien jaar ontstaat zo een brug, die alleen maar sterker wordt. spectaculaire-routens-naar-school-13 7. In Beldanga, India, hebben ze geen schoolbus met aparte zitplaatsen maar een volgepropte tuktuk. spectaculaire-routens-naar-school-15 8. Tijdens een hevige sneeuwbui lopen deze twee in het Chinese Dutszyanguan over een gehavende en gevaarlijke brug naar school. Het is hun enige verbinding met de buitenwereld. spectaculaire-routens-naar-school-16 9. Deze kinderen uit Delhi gaan elke dag met paard en wagen naar school. spectaculaire-routens-naar-school-17 10. Bij vluchtelingenkamp Shuafat in Jeruzalem is dit schoolmeisje gefotografeerd. Oorlog of niet, ze wil gewoon naar school en dapper stapt ze langs de Israëlische troepen. spectaculaire-routens-naar-school-19  

Bron(nen):   Flabber      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. steekmug

  En in Nederland starten we met slappe rubberen tegels en eindigen we met slappe rubberen mensen………………

 2. Likoed Nederland

  Wat een stemmingmakerij: in Jeruzalem is het geen oorlog.
  Er is wel gevaar, dat komt van stenen en molotov cocktails gooiende Palestijnen, maar dat is dus juist niet gericht tegen Palestijnse kinderen.

  • zo_maar

   De Chassidim gooien stenen in Jeruzalem naar joodse medeburgers tijdens sabbat. Want als zij de sabbat niet respecteren zal de messias langer op zich laten wachten. Maakt niet uit of die joodse medeburger een dokter is die naar haar patienten moet met de auto. Auto rijden is verboden voor joden tijdens sabbat.

   (in antwoord op Likoed Nederland)
   • Likoed Nederland

    Dat is heel zeldzaam en heeft niets met schoolgaande kinderen te maken.

    (in antwoord op zo_maar)
    • Appie H

     In Hebron woont een handjevol joden die het de Palestijnse zo zuur mogelijk maken opdat zij op een gegeven moment vanzelf vertrekken uit Hebron zodat er alleen nog maar joden blijven wonen. Daar wordt dagelijks niet alleen met stenen gegooid naar de Palestijnen maar met de meest smerige vuil. Er wordt zelfs op de Palestijnen met geürineerd en met uitwerpselen naar ze gegooid. En wie neemt de joodse bewoners in bescherming zodat ze in alle vrijheid Palestijnen kunnen pesten? Juist, de Israëlische soldaten.

     (in antwoord op Likoed Nederland)
     • Likoed Nederland

      De stenen die de Palestijnen gooien, ziet u over het hoofd? U raakt nu trouwens wel erg off topic, het item ging over Palestijnse schoolkinderen in Jeruzalem. Die gaan dus veilig naar school, in tegenstelling tot wat de foto suggereert.

      (in antwoord op Appie H)
  • Ratel

   Heb veel van Jeruzalem gezien maar nog nooit dit. Jeruzalem is Absoluut veilig. Veiliger dan de schilderswijk

   (in antwoord op Likoed Nederland)
 3. Apekool

  Op die laatste foto’s zie je veel stenen liggen – afkomstig van Palestijnse reljeugd, tegelijk ook de enige reden dat die ordetroepen daar staan.

 4. Zmirlap

  Gefeliciteerd Jeanette! Wellicht het eerste lijstje sinds het bestaan van WEL dat enige interessante waarde heeft! Petje af!

 5. steekmug

  Allemaal gekwetsten hier jullie kunnen nog wat leren van dominee gremdaat…..

Reacties niet toegestaan