Uitgescholden voor slet en hoer, nu vloert ze rechtse radio-ster

Uit een vandaag verschenen opiniepeiling blijkt dat een meerderheid van de Amerikanen zijn ontslag wil. Rush Limbaugh scheldt op de radio elke dag een paar uur lang op alles wat vies, voos en links is. Hij is een held van rechts. Links haat hem. Die ene keer ging hij net te ver.
Het ging over de vraag of de ziekte-verzekering voor bijvoorbeeld studenten anti-conceptie middelen moet betalen. Een studente - Sandra Fluke - mengde zich in  de discussie. Zij vindt dat de verzekering dat gewoon moet vergoeden. Niet een heel extreem standpunt. Maar  Limbaugh ging als een gek te keer. Moeten wij het betalen als zij alsmaar sex will hebben? Limbaugh noemde haar een 'slet' en 'prostitue'.
Dat is hem duur komen te staan. Adverteerders liepen massaal weg. Het kost hem miljoenen dollars aan inkomsten voor de radioshow die in heel Amerika wordt uitgezonden.
Sandra verscheen in de ene na de andere TV-show om haar verhaal te vertellen. Limbaugh onderschatte totaal de gevolgen van zijn verbale kamikaze.
Het schandaal laat ook weer eens de macht van Internet zien. Een dag na de omstreden radioshow begon een activist online een campagne om adverteerders ertoe te bewegen de show van Limbaugh te boycotten. Het succes was overweldigend. Twitter en Facebook vergrootten het bereik van de boycot-oproep enorm.De storm van protest zwelde aan.
Sandra kreeg veel steun, vooral uit democratische hoek. Zelfs president Obama belde haar om steun te betuigen.

Bron: CNN

Limbaugh gaat ook te keer tegen Michele Obama.
Ze eet 'ribs'. Dat vindt Limbaugh niet goed. "Hypocriet".
Kijk maar:

Bron(nen):   Bloomberg  Bloomberg 2   IBT