Google komt met concurrent voor iPad en Kindle

Media
woensdag, 11 april 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Apple gaf het voorbeeld. Google gaat nu ook die kant op: De winstgevende  combinatie van hardware en software. De zoekgigant komt met een eigen tablet. Misschien komt er zelfs een Amazon-achtig verkoopkanaal.
Iedereen heeft het maar over de iPad van Apple. Maar intussen hebben Android-tablets met de besturing van Google bijna veertig procent van de wereldwijde tabletmarkt. Geen wonder dat Google daar zelf ook wel wat aan wil verdienen. Wordt het een nog serieuzere - en goedkopere - concurrent voor de cashcow van Apple? Als je niet alleen de software levert maar ook het apparaat zelf verdien je meer. Steve Jobs heeft altijd die benadering gehad. Het succes van Apple is er voor een flink deel aan de danken.
Er komen steeds meer berichten wat we van de Google-tablet mogen verwachten: 1. Een scherm van 7.1inch. Ter vergelijking de iPad is 9.7 inch. De iPhone is 3.5 inch. Er gaan geruchten dat ook Apple een kleinere versie van de iPad gaat uitbrengen. 2. Alleen WiFi connecties. 3. Goedkoper dan de Ipad (vanaf $399 ). Meer in de prijsklasse van de duurdere KIndle van Amazon ($200) 4. Lancering komende zomer.
Bron(nen): TheWeek PCmag