Aan wat je op Facebook post kan je zien wat voor iemand je bent

Een paar honderd miljoen mensen zetten minstens een keer per dag op Facebook hoe het met ze gaat of wat hen bezig houdt. Voer voor psychologen die de afgelopen jaren hebben uitgezocht wat je kan zeggen over iemand, zonder hem of haar ooit te hebben gezien, aan de hand van hun Facebook posts. Uit diverse studies is het volgende beeld ontstaan: Mensen die onzeker zijn en een lage dunk hebben van zichzelf, hebben op Facebook heel veel vrienden. Een gebrek aan zelfvertrouwen en hun twijfels over zichzelf compenseren ze door heel veel vrienden te hebben. En daardoor heel populair te lijken. Ze zijn er vaak Heel druk mee bezig om weer nieuwe vrienden krijgen. Extraverte mensen plaatsen veel meer foto's en status updates dan introverte mensen Precieze mensen zijn ook op Facebook nauwkeurig. Ze organiseren foto's in mooie blokjes en aan hun posts kun je zien dat ze van orde houden. Mensen die in hun profiel veel details prijsgeven van wie ze zijn, zijn ook in het dagelijks leven open mensen. Narcisten maken veel gebruik van Facebook. Het zijn immers mensen die ervan overtuigd zijn dat ze heel bijzonder zijn, maar ze hebben  veel aandacht nodig om te worden bewonderd. Op Facebook plaatsen ze daarom stukjes waar uit blijkt hoe bijzonder ze zijn en wat voor bijzondere dingen ze meemaken. Ze hengelen naar likes. Narcisten plaatsen ook veel foto's van zichzelf en dan vooral foto's waar op zij erg goed uitkomen, zoals foto's waar ze een bijzonder iemand ontmoeten. Vrolijke aardige mensen posten vrolijke aardige stukjes.

Bron(nen):   Forbes      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  En wat zegt dit over de psychologen zelf die hier onderzoek naar doen?
  Of over mensen die geen FB hebben, zoals ondergetekende?

  Ik heb daar dus ook geen vrienden. Heb ik nu een hoge dunk van mezelf? Veel zelfvertrouwen? Geen twijfels?

 2. Dead Silence

  Ik doe niet aan deze onzin. (Maar doe wel aan wel.nl)

 3. Burgermans

  Wat een open deuren weer.

 4. John Rambo

  Waarom moet ik nou aan Timmerfrans denken?

 5. Hector

  Zwaarlijvigen zetten op Facebook vaak foto’s van een bord vol eten.
  Feministen schoppen op Facebook dagelijks tegen het Patriarchaat, hebben vaak hennakleurig haar, een neuspiercing en zijn meestal niet moeders mooiste.
  Motorrijders plaatsen vaak foto’s van motoren en autoliefhebbers foto’s van auto’s.
  Mensen met honden zetten vaak een foto van hun viervoeter online, terwijl single vrouwen van rond de veertig meestal een foto van hun kat op hun facebookpagina hebben staan. En mensen die veel van het strand houden plaatsen vaak foto’s van tropische stranden en vergezichten.
  De wintersporters plaatsen vaak foto’s van besneeuwde berglandschappen.

  Wat een kutartikel.

Reacties niet toegestaan