AD neemt stelling tegen Brexit

Met een opmerkelijke voorpagina heeft het AD woensdag Britten opgeroepen tegen de Brexit te stemmen en het land gewoon in de Europese Unie te houden. De opening van de landelijke editie wordt gesierd door een paginagrote Union Jack, de vlag van Groot-Brittannië, met de boodschap Don't leave me this way.

De krant noemt vijf redenen waarom de Britten in de EU zouden moeten blijven: fatsoen, keuken, traditie, televisie en helden. De manier waarop mensen er met elkaar omgaan, dwingt respect af. Jamie Oliver, Gordon Ramsey en Nigella Lawson hebben ons leren koken. Pracht en praal en oprechte emoties in hun tradities bezorgen ons kippenvel. De Engelse cultuur druipt van ons televisiescherm af in de vorm van talrijke Britse series. Als uitvinders van sporten zoals voetbal en darts hebben ze ons helden als Johan Cruijff en Raymond van Barneveld bezorgd.

Daarnaast somt het dagblad vijf redenen op waarom we ze gewoon heel hard nodig hebben. Zo is het land onder meer na Duitsland onze belangrijkste handelspartner, weet het AD.