Woede om ‘creepshots’: site met stiekem genomen foto’s van meisjes

Creepshots, een forum op de populaire website Reddit, werd speciaal opgezet voor het publiceren van foto’s van (lichaamsdelen) van meisjes die niet weten dat ze worden gefotografeerd. De creep (engerd) is dus de maker van de foto, die meestal op de borsten en billen focust van nietsvermoedende meisjes en vrouwen op straat, op school of het werk. Eén van de deelnemers die wel erg veel foto’s bijdraagt, is een leraar die ‘onder de rok’ foto’s van zijn leerlingen op de site post. De respons op creepshots is een van grote woede en er is een actie opgezet om het forum te sluiten dat in de krochten van Reddit is ontstaan, een social networking site die 35 miljoen gebruikers per maand heeft. Er staan foto’s op de site van vrouwen in de sportschool, bij de bushalte, in de supermarkt en in de lift. Een van de gebruikers geeft zelfs tips hoe je creepshots moet maken, zoals: ‘Je lijkt minder een engerd als je ook nog foto’s hebt van andere dingen dan de konten van lekkere meiden.’ Boze reacties betreffen het feit dat door creepshots pervers, voyeuristisch gedrag niet alleen getolereerd maar ook wordt aangemoedigd, en zoals iemand schrijft: ‘meisjes zouden tenminste toch gewoon naar school moeten kunnen zonder zich zorgen te hoeven maken of er seksueel getinte foto’s van hen worden gemaakt en op een website belanden’.

Bron(nen):   Daily Mail      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Le_bon_sauvage

    Tijd voor wat controverse: Je mag wel met eigen ogen kijken, maar een foto nemen is dan weer creepy? Toch raar. Bovenstaande foto is geen toiletshot iig, dat is wat iedere puber in z’n schoolbankje kan waarnemen.

    De wereld zit vol met dubbelzinnigheden, dat maakt ‘t ook wel leuk, maar verwacht niet dat iedereen die subtiliteiten begrijpt, of er ‘t zelfde over denkt.

Reacties niet toegestaan