Twitter pikt het niet meer: deze foto is gewoon té fake

Zelfs op social media is er een grens aan de mate van nepheid. En die overschreed Scarlett London met haar foto van een 'doodgewone ochtend'. Reden voor Twitter om (weer veel te) boos te worden. De 24-jarige Britse blogster plaatste op Instagram een foto van zichzelf in de vroege ochtend. Op het kiekje is te zien hoe Scarlett op bed zit omringd door een heleboel hartjesballonnen. Ze doet net alsof ze op het punt staat pannenkoeken te gaan eten, maar op het bord liggen opgevouwen tortilla's. Haar heerlijke kopje thee? Dat is leeg. En op haar nachtkastje staat een fles mondwater waar ze kennelijk reclame voor moet maken. De Britse Nathan pikte de foto op en plaatste hem op Twitter met vernietigend commentaar. “Laat me niet lachen, dit is voor niemand een normale ochtend. Instagram is een belachelijke leugenfabriek, met als enige doel ons allemaal een slecht gevoel te geven over onszelf.” Zijn bericht werd zeker 100.000 keer geliket.

“Ik word bijna nooit op die manier wakker. Mijn haar is altijd vreselijk. En wie zet er nu Listerine naast haar bed?”, klonk het in de reacties. En: “Dit is zo belachelijk op zo veel manieren. Alles op deze foto is fake.” Ook schreef iemand: “Bespottelijk en ik heb het niet alleen over het laken met je eigen gezicht erop.” Verder werd haar verweten dat ze "een onecht en onbereikbaar beeld” schetste “voor makkelijk te beïnvloeden jonge mensen.”

Scarlett liet zich niet op de kop zitten en plaatste een nieuwe (perfecte) foto met als onderschrift: "Steeds als ik mijn pagina ververs, zijn er weer nieuwe woedende berichten op YouTube, Instagram en Twitter, sommige zelfs met verschrikkelijke doodswensen." Ze geeft toe dat haar foto's geen realistisch beeld geven, maar zegt dat ze daar ook niet voor zijn bedoeld. “Mijn feed is geen realiteit. Het zijn inderdaad geënsceneerde foto’s, maar dat is vrij duidelijk, denk ik. Ik stel het niet voor als een geïdealiseerd beeld van het leven dat jonge meisjes moeten nastreven. Wie mij volgt, kent mijn realiteit.” Dit is de beruchte foto:

Dit bericht bekijken op Instagram

The best of days start with a smile and positive thoughts. And pancakes. And strawberries. And bottomless tea. My morning routine is now live on YouTube - and while I don't show you my real bed hair (trust me, it's not pretty), I do give you a little insight into how I start my day in a positive way. Head over to my stories for a swipe up link - and let me know what you think! It features my morning habit of rinsing with Listerine Advanced White to help whiten my teeth. @listerineukireland #BringOutTheBold | This is a paid partnership with Listerine.

Een bericht gedeeld door Scarlett London (@scarlettlondon) op

En enkele reacties:

Bron(nen):   Daily Mail