Vertrekkende BBC-directeur bedingt € 560.000 als ontslagpremie

De vertrekkende directeur-generaal van de BBC, George Entwistle, stapt niet zomaar op. Volgens de Daily Mail heeft hij bedongen dat hij, amper twee maanden directeur, een volledig jaarsalaris van 450.000 pond (€ 560.000) meekrijgt als ontslagpremie. Entwistle nam afgelopen weekeinde zelf ontslag vanwege een tv-uitzending van het actualiteitenprogramma Newsnight waarin een voormalige politicus valselijk werd beschuldigd van kindermisbruik in de jaren '80. Newsnight identificeerde de politicus niet, maar zijn naam circuleerde op grote schaal op het internet als de voormalige penningmeester van de Tory-partij Alistair McAlpine. Deze zocht afgelopen vrijdag zelf de publiciteit om de aantijgingen krachtig te ontkennen. De BBC werd al eerder in verlegenheid gebracht toen de populaire en vorig jaar overleden oud-presentator Jimmy Savile in verband werd gebracht met kindermisbruik tijdens zijn jaren bij de Britse omroep. Vandaag zijn er weer twee koppen gerold bij de BBC. Ook het hoofd van BBC News, Helen Boaden, en adjunct Stephen Mitchell hebben hangende het interne onderzoek van de omroep hun positie opgegeven. Dit maakte een mediaverslaggever van de BBC bekend. De voormalig algemeen directeur George Entwistle kondigde afgelopen zaterdag al aan dat hij op zou stappen.

Bron(nen):   Daily Mail      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. OverMyDeadBody

  Met een fantasie-inkomen heb je dit toch helemaal niet nodig ? Of ben ik gek ? Ja, dus. Volgens het Nibud moet iedereen, niemand uitgezonderd, makkelijk een half jaar kunnen overbruggen voor als je werkloos wordt. van die armzalige loontjes die velen van ons krijgen waar je nauwelijks de maand mee rondkomt en als je zuinig bent misschien 2 ?
  De abonnementen e.d. zijn meestal, niet altijd, ingebakken voor een jaar om dit soort mensen hun natte droom-lonen te kunnen onderhouden.
  Oh wacht, natuurlijk hebben ze meer lasten.
  Hun Rolls Royce en hun villaatje van 1 miljoen euro wat ze natuurlijk van de belastingen af willen blijven trekken.
  Hebben ze recht op die arme stumperds.
  Ik zou niet weten wat ik moest doen in een paleis van minstens 1 miljoen euro.
  Ok, met de huidige kostenmaatschappij kom je daar al makkelijk met een beetje luxe.
  Dan woon ik daarbij vergeleken in een krot, want ik heb geen geld om een huurhuis te onderhouden en steeds meer is voor eigen rekening.
  Net als de zorgpremie die gewoon het ziekenfonds heeft vervangen voor de partikuliere verzekering.
  We leven ook in een partikulierenmaatschappij: alles voor eigen rekening onderhand.

 2. Cornelis Berend

  Dat de BBC daar als uitgever van publiek geld daar intrapt. De man heeft waarschijnlijk nauwelijks een vinger gehad in dit alles. Dit soort managers managen niet vanwege een binding met het product (TV-maken in dit geval) maar doen het vanwege targets en de ‘exit strategie’. Een rendement van een heel jaarsalaris in twee maanden haal je natuurlijk niet gauw. Op naar de volgende.

 3. Adam

  Ik dacht dat het typisch Nederlands was om mensen in de semi-publieke sector een vorstelijk salaris te geven zonder ondernemersrisico met als enige risico een nog grotere zak geld als het mis gaat.

  Maar aan de andere kant van de Noordzee gebeurt dit dus ook.

Reacties niet toegestaan