Justitie maakt werk van popularisering rechtspraak

Justitie maakt werk van popularisering rechtspraak, dat bijkt uit de medewerking van het Openbaar Ministerie en het College voor de Rechtspraak aan het nieuwe SBS6 programma Recht van Nederland. Vanavond is de eerste aflevering, gepresenteerd door Maureen du Toit en Daan Nieber, met daarin onderwerpen als " overval op snackbar door achttienjarige HAVO-scholier' , ' de geruchtmakend Theemsdreefmoord in Utrecht en " treinconducteur mishandelt zwartrijder'. Justitie voorziet het programma van deskundig commentaar door Mr. Wouter Bos, persofficier van Justitie en Lieneke de Klerk in het programma te laten optreden.  Justitie vindt het klaarblijkelijk belangrijk dat burgers goed (beter) geinformeerd raken over hoe de rechtspraak werkt. Volgens justitiewoorvoerder Michiel de Boer is het programma een uitstekend vehikel om de werkwijze en de afwegingen van het justitiële apparaat transparant te maken. Recht van Nederland iedere zondagavond om 22.50 SBS6, vanavond de eerste

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Genuine_Defector

    Gaan ze dan ook uitleggen waarom er vaak zulke belachelijk lage straffen worden uitgedeeld? Ik vrees van niet. Want daar is nu eenmaal geen verklaring voor. Vrijwel niemand begrijpt dat. Ik ga deze onzin dan ook niet kijken.

    In de krant van afgelopen week stond een bericht over het aantal onopgeloste inbraken in Nederland. Dat was gerust schokkend te noemen. Slechts een fractie wordt opgelost. Dat kwam ook door een forse toename van het aantal inbraken. Één van de redenen waarom woninginbraken toenemen in Nederland is omdat buitenlandse criminelen de sancties hier zo heerlijk laag vinden. Het stelt allemaal niets voor, zeker als je voor de eerste keer veroordeeld wordt, als dat überhaupt al gebeurt. Maar zoals gezegd, de heren en dames deskundigen zullen hierop in dit ‘charmeoffensief’ van het OM op de nationale campingzender niet ingaan.

    http://www.destentor.nl/inbox/hermesinbox/12071354/Politie-heeft-geen-grip-op-inbrekers.ece

Reacties niet toegestaan