B. Bardot en S. Loren worden 75

Media
door Admin
zondag, 06 september 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Toen Brigitte Bardot nog niet eens 40 was, hield ze het filmsterrendom voor gezien en trok ze zich terug. Om nog slechts op de voorgrond te treden als mishandelde dieren in het geding waren.
Sophia Loren (foto) staat net als Bardot op het punt om deze maand 75 te worden, maar richtte haar leven iets anders in. Nog maar 3 jaar geleden poseerde ze halfnaakt voor de Pirelli-kalender -en deed zo op hoge leeftijd opnieuw een gooi naar stardom.
Beiden zijn ze legendes uit de jaren zestig en The Observer stelt de vraag hoe een icoon het beste oud kan worden. Want de bedoeling van het grote publek is dat een icoon - eenmaal icoon - nooit meer verandert. En dat is lastig als je seks-symbool bent en tenslotte bejaard.
Het is bijzonder, aldus een zegsman, dat Bardot zich al jarenlang helemaal niet meer om haar uiterlijk lijkt te bekommeren. Er is niet een operatie aan te pas gekomen om haar jonger te doen lijken dan ze is.
Sophia Loren heeft zich daarentegen helemaal op het idee gestort dat ouderdom niet gepaard hoeft te gaan met afnemend sexappeal. En de uitkomst mag erg bijzonder heten.
In beide gevallen was dit enigszins te voorzien.
Bardot heeft zch nimmer zoveel van de media aangetroken en ging in zekere zin ongestoord haar gang. Loren daarentegen heeft zich altijd enorm bekommerd om 'hoe ze overkwam' en zelfs onschuldige fotootjes die mensen op straat van haar maakten, lieten haar niet onverschillig - bang dat ze weleens minder flatteus voor de dag kon komen.
Michael Winner, voormalig filmregisseur heeft in dat verband nog een aardige anekdote. In 1979 belde Loren hem op, in zekere staat van opwinding.
"Heb je de nieuwe Paris Match gezien," vroeg ze.
Winner: "Nee, wat is ermee?"
"Ik sta topless op 10 pagina's, ze hebben me op het strand van Antigua gefotografeerd."  "Hoe zien je borsten eruit?"
"Erg goed," meende Loren.
"Stuur ze dan een bedankbriefje."
De laatste jaren lijkt Bardot soms wel een beetje doorgedraaid en volhardt ze in haar isolement. Loren blijft films maken alsof er al die jaren niets is veranderd en maakt op z'n tijd nog een grapje. "Everything you see," zei ze een keer, "I owe to spaghetti."
The Observer heeft bewondering voor beide vrouwen. Voor de manier waarop ze hun eigen weg gingen. En nog steeds gaan.
Bron(nen): The Observer