CL - de voorspellingen

Media
door Admin
zaterdag, 19 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Heerlijk, in Britse kranten worden op de sportpagina's veel voorspellingen gedaan. Voorafgaand aan belangrijke matches schrijven de kenners hoe de bal zal rollen, en wie er gaan winnen en verliezen.
Voorspellen is eigenlijk not done in de journalistiek - achteraf iets begrijpen en uitleggen is al moeilijk genoeg- maar kom op, we hebben het hier over sport.
Alain Smith is een grote naam bij The Daily Telegraph en hij komt na de loting voor de laatste 16 deelnemers aan de Champions League met de volgende 'uitslagen':
Porto - Arsenal Arsenal moet dit kunnen winnen.
AC Milan - Manchester United Geen leuke loting voor Alex Ferguson. Milan heeft een gelouterd middenveld met enkel oudjes, zoals Seedorf (33) en die heren laten zich niet verrassen. En vergeet niet dat Ronaldinho de weg ophoog weer heeft teruggevonden, aan de zijde van de talentvolle Pato. Maar... United gaat door, zeker als Rooney er en paar in schiet.
Inter Milan - Chelsea Dit is een geweldige loting, Inter-coach Mourinho tegen zijn oude club. Twee ijzersterk bezette middenvelden. Maar Chelsea heeft Drogba - en dat is beslissend.
Stuttgart - Barcelona Hoeven we het verder niet over te hebben, met dank aan Zlatan.
Olypiakos - Bordeaux Bordeaux is in deze competitie verassend sterk. Grieken liggen eruit.
Bayern München - Fiorentina Bayern maakte bijzonder veel indruk in de laatste match tegen Juventus; eindelijk wierp het aantekenboek van Louis vrucht af. En straks is ook Ribéry weer van de partij. Bayern gaat door.
CSKA Moscow - Sevilla Sevilla is de dark hose in deze competitie. Moskou ligt eruit.
Lyon - Real Madrid Opnieuw heeft Lyon een sterk team, maar het zijn stuk voor stuk zulke vervelende voetballers dat het vooruitzicht dat Real toch sterker zal blijken, nu al een beetje voorpret geeft.