Facebooken tijdens het gamen

Media
maandag, 18 april 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Gameontwikkelaars legden al de link tussen Facebook en hun games, maar wat ze niet deden was Facebook direct integreren in de game zelf. De nieuwe titel van Naughty Dog, ‘Uncharted 3: Drake’s Deception’, doet dat wel.
Uncharted 3 is de opvolger van de gelijknamige game (Uncharted 2) die in 2009 game van het jaar was. Ze willen dat de nieuwe game direct in verbinding staat met Facebook en YouTube zonder het gebruik van externe middelen.
Bij het opstarten van de game krijg je een scherm te zien. Hierin staan al je Facebook vrienden die online zijn op dat moment. Daarnaast kun je ook direct nieuwe video’s bekijken die zij hebben gemaakt, zonder dat je daarvoor naar YouTube zelf moet surfen. Gebruikers van het Playstation Netwerk of Xbox Live konden al hun Facebook bijwerken. Dit is echter de eerste game waar het tijdens het gamen zelf kan.
De ontwikkelaars van de game hopen met deze innovatieve snufjes de multiplayer van het spel meer toegankelijk te maken voor het grote publiek. Daarnaast willen ze het spel zo koppelen aan Facebook dat je een omgeving creëert, zoals op het Playstation Netwerk of Xbox Live, waarbij je met je vrienden kan praten of ze kan uitnodigen om te chatten. Hiermee hopen ze een vertrouwd gevoel te creëren.
Drake's Deception verschijnt in november voor de Playstation 3.
Bron(nen): USA Today